torstai 11. marraskuuta 2010

Suvaitsemisen harha

Ihmiset eivät ole suvaitsevaisia vaan asenteelliseti vahvasti oman arvoedun tavoittelijoita. Suvaitsevaisuus merkitsee erilaisille ihmisille eri asioita js sanan suvaitsevaisuus käyttö politiikassa ei ole muuta kuin tarkoitushakuista sanaterrorismia. Toista ihmistä ei voi vaatia suvaitsemaan samoja asioita tai olemaan suvaitsematon samoille asoille kuin itse.

Ongelmaksi on muodostunut itsensä suvaitsevaistoksi mieltävä joukko, joka koostuu arvoliberaaleista, feministeistä ja entisistä edistyksellisistä Neuvostoliittoa ihailleista. He ovat asenteiltaan nuivia erilaisuutta kohtaan, joka on erilaista erilaisuutta kuin heidän hyväksymänsä erilaisuus, ja haluavat säädellä toisten elämää. Valtaan päästyään he ovat osoittautuneet suvaitsemattomiksi tosikoiksi, itsehurskaiksi ja sinisilmäisksi.

1 kommentti:

  1. Täysin samaa mieltä monesta olevinaan "suvaitsevaiseksi" itseään luulevasta ihmisistä. Hyvä esimerkki nämä kovaan ääneen homoja ja heidän oikeuksiaan puolustavat: ovat joo-o ehkä suvaitsevaisia valtavirran mukaisesti homoja kohtaan, mutta samalla äärimmäisen suvaitsemattomia kristittyjä ja vanhoja ja perinteisiä arvoja kunnioittavia ihmisiä kohtaan. Homot kohotetaan jalustoille, kristityt kivitetään. Ainakin valtamediassa.

    VastaaPoista