sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Maanomistus kuuluu alkuperäisasukkaille

Maanomistus kuuluu ensisijaisesti alkuperäisasukkaille. Vapaa omistusoikeus on tärkeää yksilöiden omaehtoisen elämän kannalta. On täysin väärin ja kohtuutonta, että EU-Suomessa omistusoikeuden saaminen perustuu vain rahaan. Varallisuus ei läheskään aina perustu henkilön ahkeruuteen, vaan usein se on orjilta nyhdettyä. Suomessa palkatkaan eivät ole oikeudenmukaisia, koska suurituloiset hyötyvät pienipalkkaisista paljon enemmän kuin pienipalkkaiset isokenkäisistä.

Alkuperäisasukkaiden maan rosvousta rahalla ei voida hyväksyä. Maa kuuluu alkuperäisasukkaille ja ylipäätään alueen asukkaille, koska nämä tarvitsevat sitä elämiseen, olemiseen, työhön ja virkistäytymiseen. Euro, tulojen eriarvoistuminen ja ulkomaisten ostajien ryntäys Suomen markkinoille ovat tehneet Suomen rannoistakin kohtuuttoman kalliita. Ei ole mitenkään perusteltavissa, että ahkeralla alkuperäisasukkaalla ei ole mahdollisuutta palkallaan ostaa elinaikanaan itselleen omaa lomatonttia. Maan käypä hinta pitää ratkaista valtion asukkaiden sisäisellä kaupankäynnillä omalla valuutalla.

Nykytilanteessa etuoikeutetuiksi maahan tulee lukea Suomen kansalaiset. Jos ulkomaalainen haluaa ostaa maata, hintaan pitää lisätä roima ulkomaalaisvero ja läänihallitukset kontrolloivat, että maata voi olla ulkomaisessa omistuksessa enintään sovittu määrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti